Életveszélyes lehet a repülőtér főépülete

A hírTV szerint a korábbi szocialista városvezetés presztízs beruházásának számító légikikötőt alig több mint négy éve adták át, de a terminál rövidesen használhatatlanná válik. A város perre készül a fővállalkozóval szemben.

hirdetés

Rohadó, vizes falak, penészes vakolat, málló festés, lámpatestből csepegő víz, életveszélyes konnektorok. Mindez az alig több mint négy éve átadott pécsi repülőtér főépületében. A legutóbbi bejáráson készült jegyzőkönyv 48 hibát sorol fel, több közülük a légikikötő működését közvetlenül is veszélyezteti. A légi irányítás számítógépei például egy olyan szobában vannak, melynek a mennyezete beázik.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere a hírTV-nek elmondta: „az önkormányzat folyamatosan jelezte a kivitelezési problémákat a kivitelezőnek, hét jegyzőkönyv készült. A jótállási és szavatossági igényünket bejelentettük, ezt megpróbáljuk érvényesíteni, de mivel a fővállalkozó a füle botját nem mozgatja ezekre a felvetéseinkre, úgy tűnik, hogy per lesz a kérdés vége”.

A hírTV szerint  Toller László volt polgármester a fővállalkozónak  kiadta, hogy az építkezéssel azt a pécsi céget bízzák meg, mely a város korábbi összes nagy beruházását kivitelezte,  azóta a kft. ellen minőségi kifogások miatt több per van folyamatban.

Halmos Péter, az Air Horizont Nonprofit Kft. jogi képviselője úgy véli, szemmel láthatóan fennáll a közvetlen élet- és balesetveszély, „hozzá kell nyúlni”. Hozzátette: a reptér a források biztosítását követően ki fogja javíttatni a saját költségére, és ezen költségeket érvényesíti majd adott esetben a tervezővel, kivitelezővel, alvállalkozóval és a felelős műszaki vezetővel, illetőleg a műszaki ellenőrrel szemben.

A fővállalkozó céget a hírTV nem tudta elérni.