Életveszélyessé vált ház, lángoló ágak

Több helyre riasztották a hétvégén a tűzoltókat: a lánglovagoknak Pécsett, de a megye más településein is akadt dolguk, adta hírül a katasztrófavédelem hétfőn.

Életveszélyessé vált egy bogádi Kossuth Lajos utcai családi ház. A tűzoltókat szombaton riasztották a helyszínre. Az egyik hálószoba mennyezete és aljzatbetonja is megsüllyedt mintegy másfél méter mélyen. A föld a ház alatti pincébe szakadt be, amelyben tizenöt centiméter magasan állt a víz. A ház falai megrepedtek, a pince oldalfalai felpúposodtak. Az ingatlant leválasztották az elektromos és a gázhálózatról, az ott lakó nő rokonokhoz költözött.

Összehordott fanyesedék, ágak, és tuskók kaptak lángra Pécsett, a Boldogasszony völgyben még szombaton. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg, amelyben segítséget nyújtott egy a területen dolgozó munkagép. A tűzben senki nem sérült meg.

tűzoltó
Nem maradtak munka nélkül

Kigyulladt egy egy köbméteres fém hulladéktároló tartalma vasárnap Komlón, a Jószerencsét utcában. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, kár nem keletkezett.