Elfolyó remények?

Szigetvár irányváltását követően immár a Tenkesvíz Kft. csatlakozása is kétségessé vált a mohácsi kezdeményezésű Baranyavíz Kft-hez, amelynek jövője így egyre bizonytalanabbá válik.

hirdetés

A Pécsi Törvényszék felfüggesztette a Tenkesvíz Kft. 2012. augusztus 23-án tartott taggyűlésének 35/2012 (VIII.23.) számú határozatát. A társasági szerződés módosításáról szóló határozatra elsősorban a Baranyavíz Kft-hez való csatlakozás érdekében lenne szükség, azonban a taggyűlés a határozatot jogszerűtlenül – a legnagyobb tulajdonos, Siklós Város Önkormányzatának részvétele nélkül – hozta meg.

Mint ismeretes, Siklós eltérően ítéli meg a Tenkesvíz Kft., illetve a térség víziközmű-szolgáltatásának jövőjét: a bizonytalan kimenetelű mohácsi kezdeményezés helyett a biztonságos ellátás garanciáját a Dunántúli Regionális Vízműben (DRV) látja, amelyet gazdaságilag és szakmailag is jelentősen stabilabbnak ítél. A város vezetői úgy vélik, elsődlegesen a település lakóinak érdekeit kell szem előtt tartaniuk, amikor a víziközmű-szolgáltatás jövőjéröl döntenek, ennek megfelelően az Önkormányzat szerződést kötött  az ország egyik legnagyobb szolgáltatójának számító, állami tulajdonú DRV-vel, amely január 1-jétől veszi át az üzemeltetést a településen.