Elhalasztják a képviselő perét

A Pécsi Járásbíróság tájékoztatása szerint a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt egy pécsi képviselő folyamatban lévő büntetőügyében a vádlott továbbra is fennálló betegsége miatt elhalasztják a március 23-ra kitűzött tárgyalást. Új tárgyalási határnapot még nem jelöltek ki.

hirdetés

A vádlott – aki önkormányzati képviselő – által irányított gazdasági társaság 2010-2012. évben takarítási tevékenységet végzett, elsődlegesen társasházak, illetve egy pécsi iskola számára. A kft.-nek közel 10 millió forint bevétele származott a tevékenységéből, de a cég 2010. és 2011. évben az adóhatóság felé a fizetendő áfa tekintetében valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, míg 2012. évben adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be, így összesen 3,1 millió forint adóhiányt okozott áfa és társasági adónemben.

Emellett a képviselő, mint a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, amellyel a kft. pénzügyi vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.