Elhunyt Pichler Imre

Október 20-án hajnalban, 67 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Pichler Imre, a Baranya Megyei Kormányhivatal Szigetvári Járási Hivatalának vezetője.

hirdetés

Pichler Imre a járások és a járási hivatalok megalakulásakor, 2013. január 1-én került a Szigetvári Járási Hivatal élére. Szakmai pályája kezdetén biológia-testnevelés szakos tanárként tanított a Szigetvárhoz közeli Dencsházán, később Szigetváron is. Hosszú ideig volt a helyi szakmunkásképző intézet vezetője, majd hét évig a Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakközépiskola igazgatójaként tevékenykedett.

Közéleti munkája is kiemelkedő volt. A Fidesz-KDNP színeiben 2002-2006, valamint 2010-2014 között országgyűlési képviselőként dolgozott. Sokat tett Szigetvár és térsége fejlesztéséért, sikeresen koordinált több a községi infrastrukturális fejlesztést, segítette a választókerülethez tartozó települések oktatási és kulturális életének szervezését. Büszke volt arra, hogy országgyűlési képviselősége idején nyerte el Szigetvár a „Leghősiesebb Város” kitüntető címet. A Szigetvári Járási Hivatal vezetőjeként, a hivatali szervezet kialakítása mellett, mindent megtett az Államreform kormányprogram megismertetéséért, az ügyfélközpontú államigazgatás megteremtéséért. Munkatársait mindig nagyon tisztelte, emberségével, türelmével pedig maga is tiszteletet vívott ki körükben.