Elkapták a pécsi ámokfutót

Közúti veszélyeztetés bűntette, garázdaság és testi sértés vétsége miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki többször leszorította autóstársát az útról. N. B. emellett 6 hónapig volán mögé sem ülhet majd. 

hirdetés

Még 2015. március 20-ának délelőttjén a sértett fél autójával 40 km/h sebességgel haladt Pécsett, egy kétsávos út belső sávjában, mikor is N.B. vádlott váratlanul autójával bevágott elé, ezért fékezett és balra kormányzott, hogy elkerülje az ütközést, így átlépte a záróvonalat – derül ki a bírósági közleményből.

Mikor egymás mellé értek, a sértett kérdőn jelzett át autójából a vádlottnak, mire az öklét rázta felé, saját autóját pedig ráhúzta. Előbbi fél újra fékezett, elkormányzott és behajtott egy közeli utcába.

Ám N.B. ide is követte, folyamatosan megpróbálta leszorítani az útról. Ezt követően –  a közlemény szerint – a sértett megállt, mindketten kiszálltak a kocsiból. Ekkor a vádlott szidni kezdte, leköpte, megöléssel fenyegette, lökdöste, combon rúgta, ököllel halántékon ütötte a sértettet. Ezután kényelmesen beszállt autójába és elhajtott.

A sértett a vádlott ütésétől 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

Az ítélet ellen a vádlott a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében, míg védője felmentésért jelentett be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.