Elkerülő kell a Magasház bontásához

A közel két évtizede üresen álló Magasház bontásának előkészítése hamarosan látványos szakaszába érhet, hiszen nemsokára már a bontáshoz szükséges út építése is elkezdődik.

hirdetés

Megírtuk, célegyenesbe fordulhat a bontás előkészítése, hiszen az 1989-ben kiürített Magasház körüli ingatlanok állapotfelmérése elkezdődik. A munkálatokat végző a STRABAG-MML Kft. – Land-Bau Kft. konzorcium a leghelytállóbb felmérés céljából egy független, közjegyző által kijelölt igazságügyi szakértőre bízta a feladatot, aki meg is keresi az érintett ingatlanok tulajdonosait.

Összesen 22 épületről van szó – de csak a közvetlen közelben lévő, mintegy 70 lakásnál végeznek belső állapotfelmérést is. Ugyanakkor nemcsak ez jelenthet elmozdulást a holtpontról, hiszen a kivitelező cég komoly előkészítő munkákat tervez.

A Strabag-MML Kft. főépítésvezetője, Bogyay Zsolt szerint a 48. héten egy olyan elkerülő út építésével kezdődnek meg a munkák, amellyel biztosítani tudják a Hungária úton most zajló forgalom zavartalanságát. Mindezekkel párhuzamosan az ideiglenes közműellátások kiépítése és a felvonulási terület kialakítása is elkezdődik.

A tényleges bontási munka pedig a szomszédos, régen üvegvisszaváltóként funkcionáló melléképület eltakarításával indul december elején. A 25 emeletest csak az új elkerülő út forgalomba helyezése után, várhatóan februárban kezdik el, ugyanakkor ez nagyban függ az időjárástól is.