Elkészült a bonyhádi meleg vizes fürdő

Elkészült a bonyhádi meleg vizes fürdő, amelyet 416 millió forintos ráfordítással, döntően önkormányzati forrásból építettek meg.

hirdetés

A létesítményben hamarosan kezdődik a terheléses próbaüzem, a fürdő a tervek szerint május 1-jétől fogadhat vendégeket – mondta Glöckler Ferenc, a beruházó Bonyhádi Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A 2009-ban alapított projektcég 400 millió forintos törzstőkéjét, kamatait, valamint a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány közel 20 millió forintos támogatását fordította a beruházásra, amelyhez a bonyhádi önkormányzat 300 millió, az utóbb üzemeltetőnek választott, szintén önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft. 100 millió forinttal járult hozzá; a létesítmény tulajdonosa a Fürdő Kft. marad.

A cégvezető elmondta: eddig a vállalkozói díj 85 százalékát fizették ki a kivitelező Tempero Zrt.-nek; tíz százaléknyi részt akkor egyenlítenek ki, ha az alvállalkozók nyilatkoznak arról, hogy nem tartozik feléjük a kivitelező, 5 százalékot az ötéves garancia lejártáig tart vissza a megrendelő, ez azonban bankgaranciával kiváltható.

A 13 ezer négyzetméteres területen épült fürdőben három, összesen 640 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező medence épült, köztük a legnagyobb élményelemeket is tartalmazó úszómedence. A létesítményben, amelyet egy 1992-ben fúrt, percenként 400 liter hozamú kút lát el meleg vízzel, napi 700-800 vendéget fogadhatnak.