Elkészült az ’56-os emlékév imázsfilmje és dala

Budapest, 2016. augusztus 15. Vastag Csaba énekes, producer, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere és Péter Szabó Szilvia énekes (b-j) az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve hivatalos dalát és imázsfilmjét bemutató sajtótájékoztatón a budapesti Terror Háza Múzeumban 2016. augusztus 15-én. Az Egy szabad országért címû dalt elõször a Petõfi Rádióban mutatják be. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Elkészült az 1956-os emlékév hivatalos dala és imázsfilmje. Az Egy szabad országért című dalt először kedden a Petőfi Rádióban mutatják be.

hirdetés

Mint a Terror Háza Múzeumban tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, a Desmond Child magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző által írt dalt – amely angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel – Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc “Caramel”, Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

Az emlékév imázsfilmje, amely számos neves magyar színész, művész és sportoló közreműködésével készült el, az emlékév honlapjára és Facebook-oldalára már felkerült, és hamarosan a televíziókban is látható lesz.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az 1956-os emlékévet szervező bizottság ügyvezető elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: legfontosabb céljuk, hogy a megemlékezésbe minél szélesebb körben kapcsolódjanak be különböző emberek, közösségek, és minél gazdagabb formában mutassák be azt, hogy mit jelent számunkra 1956, a forradalom és szabadságharc.

  • Fóris Béla

    Az USA nagykövetség 56-ot méltató cikkéhez a következő megjegyzést fűztem: Fóris Béla: “Ma Magyarországon az 56-os szabadságharc leverői “ünnepelnek” álszent módon. Míg az egykori 56-osok és politakai foglyok a mai napig negyedrendű állampolgárok. A Kádár rendszer alatt ki voltam tiltva a felsőoktatási intézményekből, a rendszer-átalakítás idején viszonylag fiatal voltam, de a korábbi kitiltásnak sokkal aljasabb módon utána is érvényt szereztek. A II. világháború utáni, szovjet segítséggel történt, hatalomátvétel óta az elvtársak vaskézzel érvényesítik az akaratukat, és gátlástalanul kifosztják a nemzetet.”