Elkészült Pécs új turisztikai portálja

Az iranypecs.hu webcímen több nyelven vált elérhetővé a város turisztikai internetes oldala szeptember elején – jelentette be Sarkadi Eszter, a Pécs turizmusfejlesztését segítő Tédéem Kft. ügyvezetője egy hétfői sajtótájékoztatón. A szervezet új népszerűsítő leporellókat is nyomtatott, s nemsokára elektronikus infopontokat létesít a városban.

hirdetés

A tavalyi év hasonló időszakához képest közel hatvan százalékkal többen érkeztek eddig idén Pécsre, s a vendégéjszakák száma is harmadával több volt, mint 2010-ben. Az eseményen szintén jelenlévő Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója azt is hozzátette: mindebben jelentős szerepe van a külföldi tájékoztató kiadványok megjelentetésének, s annak a mintegy 250 újságcikknek, amelyeket az elmúlt hónapokban írtak Pécsről.

Sarkadi Eszter a Tédéem tevékenységével kapcsolatos újdonságok között kiemelte: néhány napja indították útjára az iranypecs.hu webcímen a város új turisztikai portálját. A képekkel, információkkal, térképekkel, látnivalókkal gazdagon ellátott oldalon ezentúl akár belépőjegyeket is lehet rendelni, vagy szállást tudnak foglalni a messziről érkezők.

Már működik az a félszáz tour guide készülék is, amellyel az idegenvezetők munkáját lehet megkönnyíteni. Az apró eszköz segítségével a csoportos idegenvezetés egyszerűsödik le, hiszen a fülhallgató segítségével a távolabb állók is hallhatják a turistakalauz előadását.

Megjelent az új, Pécset népszerűsítő turisztikai leporellósorozat is. A Széchenyi téri Tourinformban – ahol egyébként negyvenezer ember fordult meg fél év alatt – hozzáférhető kiadványok többek között belvárosi séták során szemügyre vehető nevezetességekről szólnak. Emellett készült leporelló a város egy-egy jellegzetességéről is, így bemutatják a Zsolnay, a múzeumok, a bor és gasztronómia, a művészetek városát, valamint a Tettyét és a Mecseket.

A következő időszak újdonságai között lesznek azok az internetes, érintőképernyős információs készülékek, amelyek a Széchenyi térre, a vasútállomásra és a Kultúrkertbe kerülnek ki.