Elkezdődött a nagy fűszerültetés

Fűszernövények ültetésére buzdította a pécsieket Páva Zsolt polgármester szombaton délelőtt, aki maga is elültetett néhányat a Széchenyi téren. A hangulatról eközben fúvósok és a Vivat Bacchus gondoskodott, így egyre többen ragadtak ásót és ültették a városháza elé a palántákat.Pécs egyfajta fűszer, amit a kultúra egészére rá lehet hinteni – ezzel a gondolattal köszöntötte az érdeklődőket Páva Zsolt. Ahhoz azonban, hogy a hasonlat valóra váljon, az egész városra szükség van – mondta.

hirdetés

Weisz Fanni, Pécs város arca is kérte a pécsieket, hogy csatlakozzanak és ültessenek fűszert kiskertbe, balkonládába, vagy a ház elé.  Nagy Csaba alpolgármester, Rázga Miklós színházigazgató, Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. igazgatója és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora is a helyszínen egy-egy növénnyel gondoskodott arról, hogy az új korszak mielőbb gyökeret eresszen.

A városháza előtti virágágyásba rozmaring, bazsalikom, metélőhagyma, petrezselyem is került, így nem csupán a látványban gyönyörködhetnek, de az illatokat is élvezhetik a város lakói, és a Pécsre látogatók.

GALÉRIÁÉRT:  KATT IDE!