Ellepték a menyasszonyok Pécs utcáit!

Hiába volt rajtuk fehér ruha, még így is megkérték a kezüket a lányoknak Pécsett. Elsöprő sikert, de azért döbbenetet is kiváltott a helyiekben az a fotózás, ami Pécs belvárosában zajlott a héten. A stáb pont erre számított, ezért is választották külföld helyett a baranyai megyeszékhelyet.

hirdetés
Kozarics Viktor (balra) és a hajlakk a Rákóczi úton (Fotó: Pásztor Éva)

Mehettek volna külföldre, dolgozhattak volna külföldiekkel, de a pécsi ruhatervező úgy döntött, pécsi modellekkel, pécsi fotóssal Pécset választja.

– Minden évben készítünk a legújabb kollekcióhoz egy fotósorozatot, amivel bemutatjuk a jövő évi irányvonalunkat. Idén úgy döntöttünk, hogy a menyasszonyokat nem egy elvarázsolt, stúdióban fotózott helyszínbe helyezzük el, hanem a pécsiek között. Szerintem az eredmény magáért beszél – mondta Kozarics Viktor, pécsi ruhatervező.

Nem, most nem ilyen képeket készítettek! Cserélték a stúdiót a forgalmas pécsi utcákra

A modellek és velük együtt az egész stáb kiment az utcára. Főként olyan helyeket, csomópontokat kerestek, amiről felismerhető, hogy a háttérben Pécs is szerepel.

Az út közepén. A képen Mester Luca pécsi sminkes és modell

– Sokat gondolkoztunk azon, mi legyen a helyszínünk, de úgy tudom Pécsett ilyen fotósorozat még nem készült. A helyi utcák, utak mellett még az szólt, hogy szerettük volna, ha nem egy elzárt, kietlen terület van a lányok mögött, hanem egy élettel teli, nyüzsgő város – mondta a tervező.

A fotózást egyébként megelőzte egy olyan nap, amikor felmérték az utcák forgalmát, sőt azt is, hogy melyik napszakban éri a legszebben a fény a várost és az utakat.

– Az egyik legizgalmasabb talán a Konzum előtti gyalogos-átkelőhely volt, amikor alig egy percünk volt arra, hogy a modell kimenjen az út közepére, beálljon és a fotós kattintson – meséli Viktor.

Jöttek, mentek a menyasszonyok

De emellett történt spontán lánykérés is, sőt olyan helyi is akadt, aki odaadta cuki kutyusát, csakhogy segítsen a hétköznapi környezet megteremtésében.

Meglátták Pécs utcáiban a szépet

– Nagyon kedvesen fogadtak minket, bár látszott egy-két emberen, hogy nem nagyon tudja, mi zajlik most az út kellős közepén. Egy külföldi diáknak pedig annyira megtetszettek a pécsi lányok, hogy viccesen még egy lánykérőt is improvizált – mondta Kozarics Viktor.

A fotózáshoz egyáltalán nem használtak stúdióban bevett kellékeket, lámpát vagy berendezett hátteret. Így a képek sajátosságát Pécs őszbe nyúló, mediterrán színei adják majd.

Kozarics Viktor legújabb kollekciója egyébként a Pure to intuition nevet kapta, ami magyarul azt jelenti, hogy “letisztult érzelmek”. A tervező nem szabásminták, nem rajzok alapján dolgozott, hanem a babákra tűzdelte az anyagot és arra figyelt, hogy a letisztult vonalak megmaradjanak. A ruhákon ez vissza is köszön, legtöbbjük pedig a fehérrel ellentétben testszínű.