Elmarad az orfűi hegyiverseny!

Hiába készültek fel teljesen a rendezők, nem adták le a nevezést elegen, így elmarad a hétvégi futam! Íme a közlemény: 

hirdetés

“Hosszú évek után újra lehetővé vált a Mecsekben egy hegyiverseny megrendezése, ezzel lehetővé téve, hogy a parádsasvári futammal együtt újra indulhasson Magyarországon a legendás hegyiversenyzés „műfaja”. Ennek érdekében a rendezőbizottság és munkatársaink közösen megtettünk mindent annak érdekében, hogy egy sikeres versenyt rendezzünk meg.

A szakmai elvárásoknak megfelelően megtettük a szükséges előkészületeket. Megállapodtunk az érintett települések polgármestereivel, beszereztük tőlük a közterület-használati engedélyeket, a Közútkezelő Kht-tól kibéreltük az érintett és szükséges útszakaszokat több mint 10 km hosszúságban. Tárgyaltunk, megállapodtunk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal, a polgárőrökkel, a pályát megépítő szakemberekkel, biztonsági cégekkel, sportbírók rádiós láncát kiépítő céggel, rendszeres konzultációt tartottunk sportbírókkal és azok segítőivel.

Biztosítottuk a rescue szolgáltatást és az autómentő szolgáltatást nyújtó céget. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága segítségével elkészültünk sok-sok tonna aszfalt bedolgozásával, a pálya kijavításával, a pályára benövő növényzet kivágásával, letakarításával. A versenypálya megkapta a rendezéshez nélkülözhetetlen pálya licence-t. Az idei évben jelentős segítséget nyújtottunk ahhoz, hogy Pécsett is induljon sportbírói képzés, a helyszín és technikai feltételek biztosításán túl, anyagi támogatást is adtunk a tanfolyam költségeihez.

Egyszóval elkészültünk mindennel, ami elvárás az esemény megfelelő színvonalú lebonyolításához.
Minden igyekezetünk ellenére rendkívül csekély számú versenyző adta le nevezését, e hét keddig bezárólag.

A hegyiverseny megrendezése a nevezések számától függetlenül meghaladja a 10 millió forintot, mivel a szükséges biztonsági szolgáltatásokat, úthasználati engedélyeket, humán erőforrásokat mindenképpen ki kell fizetnünk.

A rendezőbizottsági tagokkal egyeztetve, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökével, majd a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség gyorsasági szakágának vezetőjével arra a megállapításra jutottunk, hogy sem sportszakmai, sem anyagi szempontból nem vállalható fel a verseny, mivel a hazai autósportnak így többet árt, mint használ.

Sajnos ki kell jelentenünk, hogy elmarad a III. Orfűi Új Ház Centrum Léta-Ker Hegyiverseny.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki munkájával, szabadidejével, pénzével segített abban, hogy elinduljunk azon az úton, hogy a hegyiversenyzés újra napirendre kerüljön a hazai autósport életében.
Bízunk benne, hogy a befektetett munkánk nem lesz hiábavaló és a már-már legendássá vált Szentkút, Remeterét, Lapis útfelújítása után a hegyiversenyzés nemcsak Magyarországon, hanem a Mecsekben is újraindulhat. Mi készen állunk”.

A rendezőbizottság