Jövő pénteken nyílik az aquapark?

A Baranya megyei önkormányzat elnöke, Hargitai János, a szakértői véleményekre hivatkozva úgy látja, hogy az orfűi aquapark ellátásához szükséges víznek rendelkezésre kell állnia. A milliárdos beruházás megnyitása ugyanis ettől függ.

hirdetés

A májusi hatalmas esőzések után ezúttal szintén a víz foghat ki az orfűi aquapark beruházóin: amíg azonban tavasszal az áradó víz öntötte el az építkezést, addig a nyáron a száraz kutak okoznak gondot. Az újonnan elkészült létesítmény vízellátását fúrt kutakkal szeretné megoldani a projektgazda megyei önkormányzat, ám eddig sikertelenek voltak a víz után kutató fúrási kísérletek. Az építmény szinte teljes mértékben elkészült, lényegében a szükséges vízre lenne szükség, ezt követően pedig a tisztiorvosi szolgálat engedélye is kell.

Hargitai János közgyűlési elnök szerint a szakértők álláspontja is az, hogy vizet kell találniuk az adott helyen, ugyanakkor az ivóvíz-rendszerről való feltöltést nem tervezik, lévén az gazdaságtalan, ahogyan a Pécsi-tó vizének felhasználása is drága lenne, annak megtisztítása miatt.

A nyári szünet előtti közgyűlésen az orfűi létesítmények üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást eredménytelennek nyilvánították a képviselők, miután a felhívásra érkezett két ajánlat meghaladta a megye által elfogadható összeget. Az önkormányzat – átmenetileg – nettó négymillió forint értékben a Club Orfű Kft.-t bízta meg, mondván, ,,próbaszezonnal” számolnak csupán, ám így is másfél hónapra szólt a megállapodás.

A kft. ügyvezetője, Bögyös Sándor úgy véli,  még lehetséges a próbaüzem, de ehhez egy-két héten belül ki kell nyitnia a létesítménynek. A megyei elnök szerint azonban a nyitás dátuma még nem tudható, ugyanakkor már készen várhatnák a csobbanni vágyókat.

Frissítve (hétfő, 15:46):

Bár a létesítmény feltöltésére és folyamatos vízpótlására fúrt kút hozama még mindig elmarad a várttól, átadják a létesítményt a nagyközönségnek. Tervek szerint augusztus 13-án már használhatják a fürdőzők a parkot – tudta meg a Pécs TV riportere a hétfői nap folyamán. Részleteket a csatorna hétfőn délután 17:55-kor kezdődő Pont Ma című hírműsorában láthatnak.