Élménypedagógiai képzést tartottak Pécsen

Június 27. és 29. között bibliai élménypedagógiai képzést tartottak a Magtár Látogatóközpontban. Bányai Sándor és Demjén Izabella trénerek első alkalommal tartottak 30 órás képzést a Pécsi Egyházmegye hitoktatóinak Kalandok és Álmok Szakmai Műhely címmel.

hirdetés

A Kalandok és Álmok Szakmai Műhely elnevezésű képzésen 24 fő vehetett részt. Az élménypedagógia olyan szemléletmódot jelent a tanításban, amely a hagyományos oktatási keretek között kevés hangsúlyt kap. Az élménypedagógia módszertanának képviselői azt vallják, hogy a gyermeknek a játékon és az élményen keresztül kell tapasztalatokhoz jutnia, így indítva el a tanulás folyamatát. A foglalkozások vezetői csupán keretet teremtenek a játékokhoz, a résztvevők maguk töltik meg azt megfelelő tartalommal.

A képzés a saját élményekre és az élmények feldolgozására épül. A három nap során a hitoktatók olyan feladatokat oldottak meg, amelyek képessé teszik őket arra, hogy önállóan tervezzenek és vezessenek az élménypedagógia módszertanán alapuló hittanórát, gyermekfoglalkozást.

A képzés során számos ötlettel és játékkal ismerkedhettek meg a résztvevők, és valamennyien örömmel vitték haza magukkal az újfajta gondolkodásmódot.