Előadás értelmi sérülteknek

A Fogd a Kezem Alapítvány a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve újabb előadást tart értelmi sérült embereknek és családtagjainak, a szakterületen dolgozó szakembereknek és a PTE hallgatóinak november 22-én, pénteken az egyetem Művészeti karán.

hirdetés

A téma ezúttal a művészet, mint az önkifejezés nyelve, az a nyelv, amely minden embert összeköt. A kurzus célja, hogy összehozza az értelmi sérült fiatalokat a jövő értelmiségi embereivel és olyan közös élményeket szerezzenek, amelyek kölcsönösen építik őket.

– Alapítványunk értelmi sérült fiatal felnőttek fejlesztését, gondozását végzi, konkrétan az ő problémáik állnak az előadások fókuszában. A témákat interdiszciplináris és holisztikus megközelítésben kívánjuk föltárni- mondta el Török Bettina, a projekt vezetője.

Az előadások célcsoportjai az egyetem hallgatói, oktatói, segítő szakemberek, maguk az értelmi sérült fiatalok, illetve a szüleik, hozzátartozóik.

A Szabadegyetem pénteki programja egy délelőtti előadással kezdődik, amelyet Hegyi Csaba a PTE Művészeti Karának adjunktusa fogja tartani. A délután egy közös műhelymunkával folytatódik, ahol ép és értelmi sérült fiatalok közösen készítenek el egy kollázst azokból a tárgyakból, amelyeket a résztvevők hoztak magukkal.

Az előadásra egyetemi hallgatókat, oktatókat, segítő szakembereket, értelmi sérült fiatalokat, valamint a szüleiket és hozzátartozóikat várják. A Szabadegyetem egyenlő hozzáférési lehetőséget teremt szülőnek, érintettnek, szakembernek egyaránt, általa a résztvevőkben a pozitív cselekedeteikhez szükséges képességeket és a cselekvésbe, azok eredményeibe vetett hitüket erősítjük meg. A fiatalokat saját egyéni és közösségi fejlődésük érdekében segítjük a felelősségvállalásban és feladataik, céljaik, cselekedeteik tervezésében.