Előzetesbe került az erőszakos hajléktalan

A Pécsi Járásbíróság október 6-án elrendelte egy pécsi – hajléktalan – férfi előzetes letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított október 4-én, a reggeli órákban, Pécs belvárosában, egy buszmegállóban ülő, tárcáját rendező nő kezéből a tárcát kitépte, azzal elfutott, majd a pénztárcából 20 000 forint készpénzt vett magához, a tárcát és az abban volt személyes okmányokat pedig két különböző helyen eldobta.

Alapos a gyanú arra is, hogy a gyanúsított ugyanezen a napon és a korábbi helyszín közelében egy idős sértett nő kezére rátekert táskáját eltulajdonítási szándékkal megragadta és próbálta lerángatni a tulajdonosa kezéről. Az első rántást követően a sértett arccal a földre esett, de próbálta megvédeni értékeit, azonban a gyanúsított a táskát tovább rángatta, annál fogva az idős sértettet a földön húzta, míg végül sikerült a karjáról lerángatni a táskáját.

A gyanúsított büntetett előéletű, más egyéb büntetőeljárás hatálya alatt is áll. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményeket követne el.

(Kiemelt képünk illusztráció!)