Előzetesbe rakták a rendőrt lökdöső férfit

A Pécsi Járásbíróság április 5-én elrendelte annak a pécsi férfinek az előzetes letartóztatását egy hónapra, aki meglökdösött egy rendőrt. 

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 2-án egy pécsi társasház lépcsőházában, ittas állapotban, a földön ült. A sértett – szolgálaton kívüli rendőr –, a házban lakó édesanyjához érkezett látogatóba és látva a gyanúsítottat, felszólította a lépcsőház elhagyására.

A gyanúsított nem ment el, a szintén ebben a házban lakó édesapjának lakása ajtaját ütötte és kiabált, hogy engedjék be. Ekkor a sértett közölte a gyanúsítottal, hogy rendőr, és szólt neki, hogy fejezze be, amit csinál, és menjen el a házból. Ekkor a gyanúsított ellenállást tanúsított, kiabált és két kézzel többször is meglökte a sértettet, aki ennek következtében megsérült. A gyanúsított eközben befutott az apja lakásába, melynek ajtaját megpróbálta rácsukni a sértettre, ezzel akadályozva hivatalos eljárásában a sértettet.

A gyanúsított – hasonló bűncselekmények elkövetése miatt is – többszörösen büntetett előéletű, több büntetőeljárás hatálya alatt áll jelenleg is. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná vagy megnehezítené a büntetőeljárást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a határozat nem jogerős.

Hirdetés