Előzetesben a rendőrre támadó férfi

A Pécsi Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat egy baranyai férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

hirdetés

A főügyészség közleménye szerint a férfi a 60. születésnapját ünnepelve súlyosan ittas állapotba került, majd az este folyamán egy kalapáccsal szétverte a szomszédos családi házhoz tartozó gázvezetékre szerelt nyomáscsökkentőt, melynek következtében a megsérült gázvezetékből gázömlés következett be. A veszélyhelyzetet a későbbiekben a gázszolgáltató szakemberei elhárították.

Az időközben helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt megpróbálták előállítani, azonban ekkor a férfi egy 20-25 cm pengehosszúságú késsel az intézkedő rendőrre támadt, felé szúró mozdulatot tett – közölte a megyei főügyészség.

A közleményből kiderül, hogy az eljáró rendőr kihátrált a gyanúsított elöl, aki azonban a késsel tovább követte, míg végül a helyszínre érkező rendőröknek sikerült a támadót ártalmatlanítani.

Az elkövető cselekménye többek között felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közveszélyokozás bűntettének megállapítására alkalmas – írta Dr. Varga-Koritár György főügyész.

A gyanúsítottat a Pécsi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.