A Pécsi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki a közelmúltban megpróbált kirabolni egy dohányboltot. 

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított június 11-én odament egy padon alvó férfihez, akinek ruháját átkutatta, majd amikor kihúzott valamit a farzsebéből, akkor az felébredt. Ekkor a férfi ütni kezdte a sértettet a nála lévő lécdarabbal, majd elvette annak óráját, pénzét és élelmiszerét.

Ezután odament egy másik alvó férfihez is, akinek nadrágzsebéből kivette és ellopta annak pénztárcáját az irataival, pénzével együtt, valamint a mobilját is elvette, amivel összesen 12 ezer forintot gyűjtött össze.

Ugyanezen a napon a gyanúsított egy pécsi Nemzeti Dohányboltba is bement, ahol először megfenyegette az eladót, majd miután nem kapott pénzt, verekedésre hívta fel az ott dolgozó sértettet.

A fenti bűncselekmények összességükben 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

A gyanúsításban szereplő kiemelt jelentőségű bűncselekmények miatt, a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított esetében alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett-tanúk befolyásolásával igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított szabadlábra helyezése érdekében fellebbezett. A gyanúsított kirendelt védője az előzetes letartóztatással kapcsolatban megtartott ülésen nem vett részt, esetleges fellebbezését az ülést követő három napon belül jelentheti be.

A bíróság határozata nem jogerős.

hirdetés