Embercsempészeket fogtak a rendőrök

Befejezték a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon az ellen a két horvát állampolgárságú férfival szemben, akik szerb nőismerősüket akarták a határon átcsempészni.

hirdetés

A Mohácsi Rendőrkapitányságra 2014. február 9-én érkezett a bejelentés, hogy Sárok község területén a zöld határon Horvátország területéről egy nő fekete ruhában átszaladt Magyarország területére, és egy ott parkoló autóba beszállt, majd a jármű Ivándárda irányába elindult. A bejelentést követően a gépkocsit, valamint az autóban tartózkodó szerb nőt és az őt segítő két horvát férfit a rendőrök elfogták.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a szerb állampolgárságú nő Budapestre akart eljutni, azonban nem rendelkezett az államhatár átlépéséhez szükséges úti okmányokkal. A két horvát származású férfi önként vállalta, hogy a zöld határon keresztül segít neki Magyarország területére illegálisan bejutni.

A 32 éves gépkocsivezetőt, valamint 21 éves társát a rendőrök előállították, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást 2014. június 10-én befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek megküldte.