Embernyi dohányt rejtett a hűtő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a szervezet pénzügyőrei egy barcsi családi házban hatvannyolc kilogramm ismeretlen eredetű dohányt, és négyszáz liter gázolajat foglaltak le.

hirdetés

A NAV pénzügyőrei egy barcsi családi házban tartottak ellenőrzést, mivel információk voltak arról, hogy az ott lakó illegálisan árusít fogyasztási dohányt.

Az ellenőrzést végzők a családi ház garázsában lévő hűtőládában, és az ingatlan tulajdonosának az udvaron parkoló autójában összesen több mint hatvannyolc kilogramm dohányterméket találtak. A családi ház tulajdonosnője elismerte, hogy eladási céllal vásárolta a fogyasztási dohányt.

Az ingatlan udvarán előkerült még kilenc műanyag kannában, összesen négyszáz liter mezőgazdaságban felhasználható (kék színű) gázolaj, melyek származást a nő szintén nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket lefoglalták, majd költségvetési csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Ezzel egyidejűleg jövedéki eljárást is indítottak, melynek végén a várható bírság összege meghaladja 2 millió forintot.