Emberrel együtt ragadta el a jég a kompot

Dálya, 2017. január 19. A magyar Jégtörõ XI. hajó a Dunán a horvátországi Dálya térségében 2017. január 19-én, miután áttörte az utolsó jégdugót is a mintegy tizenegy kilométeres jégtorlaszból. Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák a Duna horvát-szerb szakaszán, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörõ hajót küldött a térségbe január 16-án, majd január 19-án két nagyteljesítményû jégtörõt, a Széchenyit és a Jégtörõ VII-est is elindították. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Elsodorta a jégzajlás a tiszacsegei kompot hétfő reggel, az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt – közölte a település polgármestere az MTI-vel. 

hirdetés

Szilágyi Sándor tájékoztatása szerint az egyébként Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán.  Ezután a komp a jégtáblák között megrekedt, a szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet – tette hozzá a helyszínen tartózkodó polgármester.  Elmondta azt is, hogy már ott vannak a vízügy, a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei.

Hétfőn délelőtt végül a Magyar Honvédség helikoptere mentette ki a férfit, jelentette az MTI.