Embert öltek, tagadják

Tagadta, hogy ölt volna a Pécsi Törvényszéken hétfőn kezdődött büntetőperben az a férfi, aki az ügyészség szerint élettársával együtt tavaly nyáron meggyilkolt egy asszonyt a Baranya megyei Regenyén.

A vádirat szerint az eset 2012. június 4-én történt. A ma 35 éves, többszörösen büntetett előéletű N. Sándor és 43 éves élettársa, I. Veronika aznap megtudta, hogy az 58 éves nő pénzhez jutott, ezért otthonában, a községhez közeli szőlőhegyen álló présházban rátámadtak.

A vádlottak többször megütötték, megrúgták, feszítővassal ütlegelték áldozatukat, elvették 18 ezer forintját és értékeit, ezután egy ciszternába dobták, ahol az asszony megfulladt, a holttestére két hónappal később a testvére talált rá.

A feltételezett gyilkosok ismerték a nőt, rendszeresen találkoztak, italoztak is vele, előfordult: veréssel fenyegették, hogy hozzon nekik bort és pálinkát.

Az ügyészség a férfit és a nőt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. N. Sándor a bántalmazást igen, a gyilkosságot nem ismerte be, annak elkövetőjeként mást nevezett meg.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken.

hirdetés

Hirdetés