Emelt fővel kaptak ki a pécsi lányok a listavezetőtől

A nemzetközileg is elismert Sopron gárdáját fogadták a PEAC-os lányok a női kosárlabda NB1 11. fordulójában. A két város közötti, komoly múltra visszatekintő rivalizálás fő esélyese ezúttal a vendég csapat volt, akik egy harcos, kemény összecsapáson diadalmaskodni is tudtak.


Abban bízhattunk, hogy a többnyire fiatalokból álló pécsi együttes nem fogja könnyen feladni a mérkőzést, a rutinosabb soproniak ellen. Nem is kellett csalódnunk. Agresszív védekezéssel és bátor játékkal méltó ellenfele volt a listavezetőnek Zeljko Djokic csapata. A második negyed végére azonban a jobb koncentrációnak és néhány véleményes bírói ítéletnek köszönhetően 10 pontos előnyt tudott kialakítani a vendég együttes (33-43).

hirdetés

A harmadik negyedben már-már elúszni látszott a mérkőzés, de szerencsére mindig akadt valaki, aki hozzá tudott tenni a PEAC játékához, így megtartva az esélyt a győzelemre. Hutlassa Fanni dudaszó pillanatában elengedett sikeres hárompontosával pedig 9 pontos pécsi hátránnyal zárult a játékrész(52-61).

Az utolsó etapra azonban nagyon felpörgött a hazai csapat. Egymás után több szemfüles labdaszerzés kíséretében egy komoly hajrát indítottak Fűrészék. A bajnokságban eddig hibátlan Sopron gárdája azonban tapasztalt csapat lévén már nem hagyta magát megfogni. Fegyverneky vezetésével a kellő pillanatokban fontos pontokat szerezve megérdemelt, 58-69 arányú győzelmet aratott.

A lányok legközelebbi meccsükön itthon fogadják a szintén európai elitbe tartozó Győr gárdáját december 2-án.
PEAC-PÉCS – SOPRON 58-69 (20-21, 13-22, 19-18, 6-8)

PEAC-PÉCS: Fűrész D. 8/6, Hutlassa 11/9, Barbour 5/3, Horváth L. 6, Jeaschke 21 Cs.: Dusanic 3/3, Szamosi A. 2, Csutorás 2, Czirják N. -, Czukor –

UNIQA EUROLEASING SOPRON: Pál Sz. 3/3, Fegyverneky 21, Johnson 16, Milovanovic 14/6, Krnjic 11 Cs.: Licskai 2, Teilane 2, Zavecz -, Zsovár –