Emlékeztek még a hétfői viharra? Szombaton megismétlődhet!

Ma még röpködnek a 30 fokok, de hamarosan ismét megszakad a kánikula: közeleg a hidegfront, akár 70-90 kilométer/órás széllökések fújhatják el a szombatot – írja friss időjárás-előrejelzésében a Meteo Mecsek.

hirdetés

Mint megírtuk, hétfőn éjszaka 35 esetben vonultak a tűzoltók a viharos szél okozta károk felszámolása céljából. Szerencsére senki sem sérült meg, de komolyabb anyagi károk keletkeztek: fák dőltek ki útra, autókra, villanyvezetékek szakadtak… Ráadásul mindez megismétlődhet a szombati hidegfront érkeztével!

Így alakul a hétvégi időjárás

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Vasárnapra virradó éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű.

Forrás: MTI