Emlékoldalt hoztak létre a koronavírus áldozatainak

A 444.hu számolt be róla ma, hogy két önkéntes létrehozta az „Ember, nem adat” nevű oldalt, amely a koronavírus áldozatainak kíván emléket állítani.

hirdetés
Uránia Mozi

Az oldalon férfiak és nők stilizált képei láthatóak, a koronavírus tavaly tavaszi kitörése óta elhunyt, mint a 26.001 ember megtalálható a felületen. A rajzok közt található néhány fotó is a járvány ismert áldozatairól, de az embernemadat.hu oldalon lévő elérhetőségen, a közvélemény számára ismeretlen áldozatok hozzátartozói is jelentkezhetnek, képeket, történeteket küldhetnek be. Az oldal létrehozói nyilatkoztak is a 444-nek, de a nevüket nem szerették volna elárulni, mivel nem szeretnék, hogy a lényeg helyett rájuk figyeljenek.

– Február közepén már látszott az adatokból, hogy a harmadik hullám jóval nagyobb lesz mint a már így is felfoghatatlanul nagy második. Körülbelül ekkor kezdtünk el gondolkodni arról, hogyan lehetne szemléletesebbé tenni, hogy mennyi tragédia történik körülöttünk, hogy a reggelente bejelentett koronaszámok életeket jelentenek. Tehát elkezdtünk valamit létrehozni, ami digitális formában képes olyan emlékező és figyelemfelhívó szerepet betölteni, mint egy emlékmű – mondták el.

Az emlékoldalon a következőt írják:

„A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek. Szeretnénk arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz, elmondani, kik voltak ők, emléket állítani nekik”