Engedélyek a Biokomnál

Kevesebb lesz a parkolgatás a vizsgán

A BIOKOM NKft. az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

hirdetés

“Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2013-2014 tanévre is kedvező díjszabású éves gyermekszállítói engedélyt biztosít a forgalomcsillapított övezetekben és parkoló zónákban lévő bölcsődék, óvodák és általános iskolák alsó tagozatos tanulóit gépjárművel szállító hozzátartozók számára. A gyermekszállítói engedélyre a jogosultságot, a behajtási engedély használatát és díjszabását a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 49/2011.(X.31.) számú, a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjét, valamint a fizető parkolóhelyek működtetését szabályozó rendelete határozza meg.

Fenti rendelet értelmében a bölcsődés, óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermeket az intézménybe szállító személy gépjárműje az intézmény üzemelésének napjain a szükséges időre, de legfeljebb 30 percig tartózkodhat a behajtási/várakozási engedélyen feltüntetett utcában.

Ennek megfelelően a közterület üzemeltetője, a BIOKOM Nonprofit Kft. jogosultság esetén órával ellátott gyermekszállítói engedélyt ad ki, melynek kiállítási ára áfával 1200.- Ft. Az engedély egy autórendszámra érvényes. Szükség esetén lehetőség van második rendszámra kiadott gyerekszállítói engedély igénylésére is, melynek rendelet szerinti ára áfával 6.000.- Ft.

Az engedélyek idén már 2013. augusztus 1-jétől átvehetőek a BIOKOM Nonprofit Kft. Pécs, Siklósi út 52. szám alatti Központi Ügyfélszolgálatánál a jogosultság igazolását, a forgalmi engedély bemutatását, és az engedély(ek) díjának befizetését követően. Az engedélyek igényelhetők egyénileg és az intézmények közreműködése révén csoportosan. Az egyénileg történő igénylés esetén a jogosultság ellenőrzéséhez intézménylátogatási igazolás benyújtása szükséges. A jogosultság igazolását az egyedileg kiállított intézménylátogatási igazolások helyett az intézmény által elküldött intézménylátogatási névsor alapján is el tudjuk fogadni.

Kérjük, hogy az éves gyermekszállítói engedélyek használatával kapcsolatban a problémamentes együttműködés és az esetleges pótdíjazásokból eredő kellemetlenségek elkerülése érdekében az alábbi előírásokra fokozottan ügyeljenek:

· A gyermekszállítói engedély csak az első szélvédő mögé, jól látható módon és szabályosan kihelyezve érvényes. A kihelyezés akkor szabályos, ha a rajta feltüntetett adatok ellenőrzéskor egyértelműen beazonosíthatóak, és a mellékelt óra be van állítva.

· Az éves gyermekszállítói engedély óráját a megérkezéskor minden esetben a várakozás kezdési időpontjára kell beállítani. Az óra beállítása nélkül, vagy a hibásan beállított óra esetén az engedély érvénytelen!

· A gyermekszállítói engedély maximum 30 perc várakozásra jogosít az engedélyen feltüntetett időintervallumon belül. Várakozási idő túllépése, illetve a megadott időintervallumokon kívül történő használat esetén az engedély érvénytelen!

· Szabálytalanul kihelyezett órával ellátott engedélyek, vagy az engedélyek ki nem helyezéséből eredő pótdíjazás esetén, illetve az utólagosan bemutatott engedélyekkel nem áll módunkban méltányosságot gyakorolni, mivel utólag az övezetbe tartózkodás megengedett ideje, illetve időpontja nem igazolható.

· A gépjármű eladása esetén az eladott gépjárműre szóló engedélyt társaságunknál le kell adni, illetve az engedély az új gépjármű rendszámára cserélhető. A régi engedély másik gépjárműre még átmeneti időre – az új engedély kiváltásáig – sem érvényes. A bérletcsere díja bruttó 1.200.- Ft.

· A 2013 szeptemberében kiadásra kerülő iskolai gyermekszállítói engedélyek érvényessége 2014. június 30. A 2013. szeptemberi óvodai engedélyek folyamatosan, de legkésőbb 2014. augusztus 31-ig lesznek érvényben.

· Abban az esetben, ha a szülők nem veszik igénybe az éves gyermekszállítói engedélyt, vagy alkalmanként másik gépjárművel szállítják gyermeküket, és nem kívánják kiváltani a másik rendszámra a második bruttó 6.000.- Ft-os gyermekszállítói engedélyt, akkor a forgalomcsillapított övezetbe csak eseti órai/napi behajtási engedéllyel, a parkoló zónákba a parkoló automatából váltott jeggyel tudják megoldani a gyermekszállítást.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Ügyfélszolgálatunk nyitvatartási ideje:

H: 08:00 – 20:00, K-Sze-Cs-P: 08:00 – 18:00, Szo: 08:00 – 13.00

Telefonos egyeztetésre az alábbi telefonszámokon van lehetőség:

72/502-100, 72/502-101, 502-111, zöldszám: 80/200-590

BIOKOM Nonprofit Kft.”

  • azta

    Ugyanez van a Nevelési Kp. 2-es iskolájánál. A szűk sétány elején behajtani tilos tábla ellenére bepofátlankodnak a gyerekek között majdnem az iskola bejáratáig. Ne hogy már pár métert sétáljon a gyerek!

  • cave

    az egyik “elit” ovi (200m-re egy rendőrörstől) egyirányú/megállni tilos utcájában mindennaposak a szabálytalanságok, a 20m-re levő parkolóból lusták begyalogolni…

  • Hotter

    Nem ellenzem, de a mai gyerekek egy lépést sem tudnak tenni. Lehet sokkal többet árt hogy nem gyalog mennek suliba mint használ hogy az ajtóig viszik őket.