Építsd meg Pécs új zölderőművét!

Március 22-én ünneplik világszerte a víz világnapját. Az idei zöldnap a víz és az energia kapcsolatára fókuszál, amelyhez igazodva a Tettye Forrásház Zrt. makett építési pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

hirdetés

A víz erejét már évszázadok óta hasznosítjuk, egykor malmokat hajtott, ma turbinákkal termel áramot, de az elhasznált vízből is lehet energia: Pécs határában épül és még az idén működni kezd az a biogázüzem, ami a szennyvíz tisztítása során keletkező szennyvíziszapból és más hulladékból állít elő elektromos áramot. A biogáz erőmű építéséhez most jelképesen az iskolások is csatlakozhatnak, a pécsi szennyvíztelepen létesülő biogáz üzem mintájára készített makettel.

A feladat: makett készítése a pécsi szennyvíztelepen létesülő biogáz üzem mintájára egyéni vagy csoportos kategóriában. A segítségül szolgáló tervek, képek innen letölthetőek. A megvalósításhoz bármilyen anyag és technika választható, de a kész makett alapterülete maximum A/3 legyen és bírja a szállítást!

Ki pályázhat: a Tettye Forrásház Zrt. szolgáltatási területén lévő általános iskolások, középiskolások egyéni vagy csoportos kategóriában, az alsó korhatár 10 év.

Beküldés: az egyéni vagy csapatmunkák március 13-ig adhatóak le a Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálati irodájában (Pécs, Búza tér 8/B.) vagy központjában (Nyugati ipari út 8.).

A makett alján kérik minden esetben feltüntetni az egyéni pályázó nevét, életkorát, elérhetőségét (telefonszám vagy e-mailcím), iskolája nevét, elérhetőségét; csapatmunka esetében az osztály megjelölését is.

Díjazás: Az alkotásokat szakértő zsűri bírálja el. A legjobb pályázókat írásban értesítik és a Tettye Forrásház Zrt. víz világnapi rendezvényén díjazzák. A csoportos kategória első helyezettje egy ivókúttal gazdagodik, amelyet a társaság üzembe helyez az adott iskolában!