Érettségi után plusz félmillió – tanulószerződéssel

A frissen érettségizettek OKJ-s szakképzésben folytathatják tanulmányaikat jelentős juttatásokkal.

A frissen érettségizettek, amennyiben iskolai rendszerű OKJ-s szakképzésben, tanulószerződéssel folytatják tanulmányaikat, nem csak egy szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal, hanem pénzügyi juttatásokkal is gazdagodhatnak. A lehetőségekről Bulyáki Gyöngyit, a MUA Szakközépiskola igazgatóját kérdeztük.

Az érettségi utáni OKJ-s képzések specialitása, hogy két év alatt piacképes szakmát adnak a tanulók kezébe, nemzetközi EUROPASS bizonyítvány-kiegészítővel együtt, ami a külföldi munkavállalást segíti.

Bulyáki Gyöngyi igazgató

Ezen felül továbbra is járnak olyan juttatások a képzésben résztvevőknek, mint az iskoláztatási támogatás (146.400 Ft/év), árvaellátás, diákigazolvány, kollégium, egészségbiztosítás. Amennyiben a szakképzés gyakorlati részére tanulószerződés keretében kerül sor, a tanulót további pénzbeli és nem pénzbeli ellátások is megilletik. Például a MUA Szakközépiskolában a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzésben résztvevők számára a két év alatt összesen 330.000 Ft értékű juttatás kerül kifizetésre a tanulószerződés keretében. Ugyanakkor vannak olyan szakmák, ahol akár a félmillió forintot is elérhet ez a juttatási csomag.

A MUA Szakközépiskola induló, tanulószerződéses pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképzésével kapcsolatban személyesen a Czinderi u. 6. szám alatt, telefonon a 72/313-482-es telefonszámon állnak rendelkezésre a tanulmányi ügyintézők.

(x)

hirdetés

Hirdetés