Erős programmal jön a Zenélő Egyetem

A hazai könnyűzene alakításában és dokumentálásában kulcsfontosságú szerepet játszó személyiségek vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyeteme (PTE ZEN) és a Cseh Tamás Programiroda (CSPP) közös szakmai műhelyén Pécsett, ahol a zenélni vágyó fiatalok azt is megtudhatják, hogy könnyűzenei karrierjükhöz milyen segítséget tud nyújtani a Cseh Tamás program.

hirdetés

Többek között Tóth Tibor, a Kispál és a Borz és a Quimby korábbi menedzsere, az Európa egyik legfontosabb könnyűzenei fesztiváljának számító Sziget szervezője, és Jávorszky Béla Szilárd, a magyar könnyűzenei szakújságírás legelismertebb alakja vesz részt március 5-6. között a PTE ZEN és a CSPP együttműködésében szervezett workshopon a Szenes Klubban. A mindenki számára nyitott kétnapos műhelymunka fő célja, hogy beavassa az érdeklődőket a magyar könnyűzenei élet támogatását végző programiroda működésébe, és találkozhassanak a magyar könnyűzene elmúlt évtizedeiben meghatározó szerepet játszó személyiségeivel.

A Zenélő Egyetem fő célja a zenélni vágyó és a zene iránt érdeklődő fiatalok képviselete, így természetes együttműködő partnere a kezdő fiatal zenészek támogatását felvállaló Cseh Tamás programnak, mondja Beck Zoltán, a ZEN szakmai igazgatója, aki abban bízik, hogy a rendezvényt hosszú távú együttműködés követi.