Erősödik a felmelegedés

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon határozza meg, sok lesz a napsütés, és erősödik a nappali felmelegedés.

hirdetés

Szárazföldünk nagy részének időjárását anticiklon alakítja, területén a változó felhőzet mellett sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén többnyire 10 és 18 fok között változik, de Izlandon, illetve a Skandináv-félsziget északi részén többfelé 10 foknál hidegebb van. Melegebb az idő délen, ahol a délutáni órákra általában 20, 29 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 30, 36 fokot is mérnek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig: éjszaka kevés lesz a felhő és kedden is sok napsütésre számíthatunk, csak fátyolfelhők lesznek az égen, eső nem várható. Estére mérséklődik a szél, majd kedden csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de északkeleten és a fagyzugos területeken ennél hűvösebb lesz, itt talajmenti fagy is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 26 fok között valószínű.