Erőszakkal vette el a pénztárcát, lekapcsolták

Rablás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a Mohácsi Rendőrkapitányság egy 54 éves mohácsi lakossal szemben – írja a police.hu.

hirdetés

Az 54 éves B. János József megalapozottan gyanúsítható azzal hogy, 2014. október 3-án a délutáni órákban Mohácson a víztoronynál lévő parkban több alkalommal bántalmazta a sértettet, melynek során a sértett a földre került. Az elkövető ezt követően kezét kicsavarta, pénztárcáját elvette, majd kerékpárral elhagyta a helyszínt. A rendőrök gyors és szakszerű intézkedéseinek köszönhetően két órán belül az egyik helyi szórakozóhelyen elfogták a rablás elkövetésével gyanúsítható mohácsi lakost.

A férfi a kihallgatásán a bűntett elkövetését elismerte, elmondta, hogy a sértettől elvett pénzt élelmiszerre, valamint alkoholra költötte. Helyszíni kihallgatásán megmutatta azt a helyet is, ahová a bűncselekmény elkövetése után a pénztárcát eldobta.

A Mohácsi Rendőrkapitányság az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte és az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.