Erre figyeljenek a Pécsett autózók!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a pécsi utakon az alábbi beavatkozások várhatók:

hirdetés

A Siklósi úton a bőrgyári híd (Pécsi-víz híd) felújítása április 11-én elkezdődik. A munkák megkezdése előtt a bőrgyár előtti buszmegállókat visszaadják a forgalomnak. A kivitelezést az Euroaszfalt Kft. végzi. A munkálatok két ütemben zajlanak. Az első ütemben a Harkány irányába lévő két szélső sávot zárják le. A járműforgalom a belváros irányába két forgalmi sávon, Harkány felé egy forgalmi sávon haladhat.

A második ütemben – mely májusban várható – a belváros irányába három sáv lesz lezárva. A járműforgalom irányonként 1-1 sávon lesz biztosítva, amely miatt torlódásokra lehet majd számítani. A munkálatok a tervek szerint 2011. május 20-ig tartanak. Jelzőtáblás forgalomkorlátozás várható 30km/h-s sebességkorlátozással.

A Maléter Pál, illetve Nagy Imre utcai buszöblöket várhatóan 2011. április 21-én adják át a buszforgalomnak.

3. A Zsolnay gyár előtt a 6-os úton, a Basamalom u. és Zsolnay domb között a déli külső sávot lezárták kanyarodó sáv építése miatt. A munkálatokat a Negral-Hungary Kft. végzi. A helyszínen jelzőtáblás forgalomkorlátozás van érvényben 30km/h-s sebességkorlátozással. A munka befejezése májusban esedékes.

A 6-os úton garanciális javítások zajlanak, a Farkas I. utca és a Halász utca közötti szakaszon, az északi, külső sáv lezárásával. A Soltút Kft. aknafedlapok garanciális javításait végzi itt. A munkálatok várható befejezése április 30-a. Ezen a területen is jelzőtáblás forgalomkorlátozás érvényes 30km/h-s sebességkorlátozással.