Értékelt az LMP

Közleményben értékelte az LMP az október 12-i önkormányzati választásokat, melyben többek között megfogalmazták a párt jövőbeni feladatait és célkitűzéseiket is. 

hirdetés

Hangsúlyozták, jórészt a korábbi jobboldali koalíciós partnerek külön indulásának köszönhető, hogy Pécsett az eddigi 20 helyett immár 22 mandátum kötődik a jobboldalhoz.

Az LMP jelöltjei idén megközelítőleg a négy évvel ezelőtti támogatottságot, és szavazatmennyiséget érték el (átlagosan 8,4%-ot), ami ugyan nem jelentett rontást, ám a növekedés elmaradása csalódottsággal töltött el a párt tagjait – írták közleményükben.

Az LMP ugyanakkor javítani tudta pozícióját a pécsi agglomerációban, ahol a megyeszékhelyen elindult, önmagát négy év koalíciós kormányzás után „ellenzékiként” meghatározó, ám a„kétharmados győzelmű” kormányzati politikát követő ÖPE nem tudta érvényesíteni szavazatmegosztó szerepét. E településeken a párt 11,5-12% közötti, sőt néhány esetben 14% feletti eredményeket ért el.

A párt helyi vezetői – Dr. Keresztes László Lóránt önkormányzati képviselő és Angyal Károly a Baranya Megyei Önkormányzat megválasztott képviselője – ígéretet tettek arra, hogy munkájukat a  korábban ismertetett program alapján fogjuk végezni, és kemény ellenzéke lesznek a Fidesznek. Továbbá kiemelték, hogy megtesznek mindent annak érdekében, hogy a helyi szereplőket, a gazdaság fejlesztése érdekében tárgyalóasztalhoz ültessék.

Végszókén a győzteseknek belátást, és bölcsességet, az ellenzéknek pedig konstruktív, együttműködő magatartást kívántak.