Érthetetlen városi bumlizás?

Feleségem állapotos, második gyermekünket várjuk, és felettébb fura jelenségre figyeltünk fel – írja egyik olvasónk.

hirdetés

Eddig a Gyárvárosban éltünk, Most Kovácstelepre költözünk.

Milyen megfontolásból van az, hogy a Gyárvárosi – Ságvári Endre utcából, elsejétől Tétény utcai – embereknek a város túloldalán, a Veress Endre utcában van a nőgyógyász és a védőnő, míg a Kovácstelepen – a Pálma utcában – élőknek szintén a város másik felén (pedig a Veress Endre utca csak 10 perc séta), a Lánc utcába kell járni terhesgondozásra?

A tömegközlekedés árát, minőségét (egy várandós kismama számára) talán nem kell ecsetelnem, mégis bárhol élek, pont a józan ésszel ellentétesen kell orvoshoz / védőnőhöz járni? Jó tudom, orvost szabadon választhatunk, de védőnőt nem, és a (kötelező) tanácsadást is megnehezítené, ha nem ahhoz az orvoshoz járnánk, aki mellé a védőnő be van osztva.

Úgy gondolják, edződjön csak az a kismama, nem elég neki a pocakját cipelni? Főleg hogy ott van anyuka mellett egy két éves forma is, hogy tovább könnyítse dolgunk.

Bízom benne, hogy a fenti anomáliára sikerül megoldást találni, vagy legalább valaki válaszra méltat, és megindokolja ezt az elsőre indokolatlannak tűnő szokást.

Tisztelettel: Gasparics Sándor.