Eseménydús napjuk volt a lánglovagoknak

A szerda sem volt eseménytelen a baranyai lánglovagoknak: lángoló motor, kettétört és úttestre dőlt fák borzolták a kedélyeket. Szerencsére mindenhol a helyzet urai voltak és sehol nem történt komolyabb sérülés, vagy kár. A szerdai nap krónikája következik.

hirdetés

Délelőtt motor és nyerges vontató ütközött a 6-os út martonfai elágazójánál. Az ütközés előtt szerencsére a motoros el tudta hagyni járművét, így könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, a kamion pedig a szántóföldön állt meg. A motorból kifolyt benzin lángra kapott. A tüzet a komlói tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévő rendőrök porral oltóval eloltották, az egységre csupán a motor áramtalanítása maradt.

Pécsett, az Alkotmány utca egyik társasházának lakásában csőtörés miatt két lakás és egy üzlethelyiség is leázott. A pécsi hivatásosok a társasházat áramtalanították, segítettek a lakóknak a lakásokban lévő víz összegyűjtésében.

A sellyei katasztrófavédelmi őrs Sellyére, az Édesanyák útjához vonult, ahol egy közel hat méteres fa kettétört. Az egység láncfűrész segítségével eltávolította a fát.

A pécsiek Orfűhöz vonultak hasonló esethet, ugyanis a Széchenyi téren egy tölgyfa az úttestre dőlt és magával rántotta az úttest felett átívelő telefonvezetéket. Az egység a fát összedarabolta, a vezetéket a közvilágítás oszlopára felerősítette. További kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt