Estél már szerelembe két mondattól?

Itt a Valentin-nap és nincs kivel töltened? Ne keseredj el, vakrandizz a könyvtárban! Valentin nap alkalmából a Tudásközpontban randizhatsz – na de nem úgy! Feladat a következő: a randevúra váró könyveket keresd az első emeleti olvasópultnál, és csak annyit mondj: “vakrandi”. Benne vagy?

hirdetés

A „randipartnerre” váró könyvek becsomagolva várják az érdeklődőket február 14-én, Valentin-napon, a Tudásközpontban a könyvtár nyitvatartási idejében. A játékot itt először rendezi meg a Csorba Győző Könyvtár. Lényege, hogy a könyvet ne cím és borító alapján válasszuk. Kis cetliken egy-két mondatos leírások alapján kell döntenünk, a könyvet ott helyben olvashatjuk, de ki is kölcsönözhetjük.

olvasó nő, könyv, pihenés, olvasás
Valentin-napra könyvet

Az előre megadott, pár mondatos információ alapján szinte vakon kell kiválasztanunk a könyvet, melyek között klasszikusok, kortárs irodalom, romantikus, történelmi regények és krimik is lesznek. A könyveket a könyvtár kollégái válogatták nagy gonddal, ügyelve arra, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá közelálló stílust. A kezdeményezés az olvasókat arra ösztönzi, hogy hagyják el komfortzónájukat, ismerjenek meg új szerzőket, műveket.
A könyvek kiválasztásakor a szervezők természetesen figyelembe vették az olvasói szokásokat. A fiatalok leginkább fantasy műfajban kölcsönöznek, az idősebbek a romantikus, drámai történeteket és krimiket kedvelik. A kezdeményezés kapcsán az olvasók akár számukra ismeretlen szerzők műveivel kerülhetnek kapcsolatba, olyan irodalmat ismerhetnek meg, amit egyébként maguktól talán nem vennének le a polcról.