Búcsúznak az expo-szervezők

A Pécs Expó szervezői adtak ki közleményt, amelyet változtatás nélkül közlünk.

hirdetés

“2012-ben, 6 év szünet után arra gondoltunk, hogy jó lenne újra megtölteni az expo centert egy nagy hagyományokkal rendelkező ipari vásárral.

Vállalkozásunkkal a régi nevén még Pécsi Ipari Vásáron jelen voltunk, ennek reklám- és forgalomnövelő hatása nagyon eredményes volt. Ebből eredően gondoltuk, hogy megszervezzük a vásárt.

A Pécs Holding hozzáállása is pozitív volt az expo épület pedig, teljesen alkalmas erre a rendezvényre, moduláris és kulturált létesítmény.

2012-ben Pécsexpo néven megrendezésre került az expo, amire az önkormányzattól megkaptuk a névhasználati engedélyt.

Az egyik internetes portálon megjelent, hogy a Pécsexpo szervezői az induláskor több millió forint közpénztámogatást kaptak. Sajnos valami félreértés történhetett, hozzánk ugyanis nem érkezett be semmilyen összeg.

Az igazsághoz tartozik, hogy 2012, 2013. és 2014-ben is kértünk támogatást, de sikertelenül.

Az expo három évében növekvő tendenciát mutatott a kiállítói szám, és éreztük, hogy igény van a sok kulturális rendezvény mellett a gazdaság szereplőinek bemutatkozására is.

Egyes vélemények szerint,ez egy magánrendezvény. Nem érezzük annak, mivel a régi hagyományt követve Pécsexpo néven Pécs hírnevét öregbítette volna.

Kísérő programok keretén belül pécsi és Pécs környéki iskolák mutatkoztak be nagy lelkesedéssel. Minden korosztály megtalálta a szórakozási lehetőséget.

Nagyon jó volt a Kamarának köszönhetően a pályaválasztási tanácsadás. Több iskola koncentrált jelenlétével, a szakmákat bemutatva segítséget nyújtott a pályaválasztásban a továbbtanulóknak.

Szerintünk a kezdeményezés jó, csak Pécsért és Pécs gazdaságáért szerettünk volna tevékenykedni, amiért úgy érezzük, önzetlenül és teljes odaadással dolgoztunk.

A Pécsexpo szervezői”