Extrém a hideg

Óvatosan a ködben!

A fővárosra és több mint tíz megyére vasárnapra is kiadták az extrém hideg miatt, illetve a tartós sűrű köd miatti figyelmeztetést.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: estétől ismét többfelé alakulhat ki köd. Vasárnap hajnalra legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén, Duna-Tisza közén és az Alföldön ismét sűrű zúzmarás köd lehet, amely vasárnap napközben többfelé megmarad. A tartós, sűrű köd veszélye miatt vasárnapra Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Kiemelték továbbá, hogy a ködös területeken ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Emellett estétől, késő estétől az Alföld és az Északi-középhegység nyugati tájain, illetve délnyugati határvidéken ismételten mínusz 15 Celsius-fok közelébe, illetve az alá süllyedhet a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 16 és mínusz 7 fok között, a vastagabb hóval borított, derült tájakon mínusz 20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, de a tartósan ködös, borult vidékeken mínusz 8 és mínusz 5 fok között valószínű.

Az extrém hideg miatt vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Zala megyére.