Extrém UV-B sugárzás lesz

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

hirdetés

Mint írták: szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,8-as (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor a normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológiai szolgálat ezért azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben délelőtt 11 és délután 3 óra között kerüljék a napozást, továbbá vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használatát javasolják.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető az Országos Meteorológiai Szolgálat internetes oldalán: a http://www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/ weboldalon – írták a közleményben.

  • Tonyó papa, Hősök tere

    Ez a uvé-sugárzódás is a biomasszás urán miatt van, amit leraktak a Postavölgyben a tubesi radarosok. Követelem, hogy azonnal szűntessék meg a környezetszennyeződést, és az uránmasszával inkább fűtsék az egyetemi kollégiummá alakított magasházat!