Ez durva: egy bácsi száguldva menekült a zsaruk elől

A történet ott kezdődött, hogy a 74 éves német férfit 2013-ban véglegesen eltiltották a közúti járművezetéstől, ennek ellenére továbbra is folyamatosan vezetett. 2016. januárjában Hímesházán közlekedett személygépkocsijával, mikor a rendőrjárőrök meg akarták állítani. Ez viszont nem várt események sorozatát indította el.

hirdetés

A vádlott nem állt meg, hanem a gépkocsijával menekülni próbált.

A rendőrök a vádlottat megkülönböztető jelzéssel követni kezdték,  azonban a helyenként 140-150 km/h sebességük ellenére nem érték utol , ezért a gépkocsi megállításához rádión segítséget kértek.

A gépjármű feltartóztatásába több rendőri egység is bekapcsolódott, melynek során az egyik útszakaszon a járőrgépkocsit az úttesten keresztbe állították, míg az egyik járőr karjelzéssel megpróbálta megállítani a száguldó gépkocsit. A német férfi a rendőri jelzésnek nem tett eleget, az útpadkára hajtva megpróbálta a rendőrségi gépkocsit kikerülni. A gépkocsivezetőt megállítani próbáló rendőrnek az autó elől el kellett ugrania, azonban kezét a száguldó autó visszapillantó tükre így is elérte.

A férfi ezt követően lakóhelye irányába közlekedett 150 km/h sebességgel, majd lakóhelyén átült a szintén tulajdonát képező másik személygépkocsijába és azzal folytatta a száguldást.

Az őt követő rendőrjárőröknek a megkülönböztető fény és hangjelzés ellenére továbbra sem állt meg.

Végül a rendőrség a lakásán fogta el a férfit.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a német állampolgárral szemben.