Ezek lesznek a legjobb pécsi húsvéti gyerekprogramok!

A gyerkőcök már biztosan nagy erőkkel várják a húsvéti nyuszit, így mindenképp szükség lehet valamilyen elterelő hadműveletre, amíg az meghozza otthon az ajándékokat. Összegyűjtöttük a legjobb pécsi gyerekprogramokat, hogy a kicsik önfeledten szórakozva tölthessék a várakozás óráit. 

hirdetés

Húsvét a Zsolnay Negyedben – 

Ringató, népi iparművész előadása, kreatív foglalkozások és táncház is várja a kis látogatókat az egész napos rendezvényen az E78-ban. A részletes programhoz KATT IDE.

Húsvéti tojásfestés – 04. 20. 10.00–12.00

A Szabadkikötőben tartott workshophoz a színeket a festőnövények adják, a mintákhoz a kertből közösen gyűjtenek majd a résztvevők izgalmas formájú leveleket, virágokat, de mindenki vihet maga is. Tojást a készlet erejéig tudnak biztosítani mindenki számára, de sajátot is lehet vinni. Részletek ITT.

A Hangerdő Társulat húsvéti előadása – 04. 20. 16.00

Április 20-án, szombaton 16 órai kezdettel a Hangerdő Társulat ingyenes, vidám húsvéti előadására várnak minden kicsi és nagy „nyuszivárót” a Pécs Plazában. ITT láthatunk több információt.

Kalandos húsvéti tojásrejtély – 04. 21. 10.00–18.00

A húsvéti nyúl idén is egy szempillantás alatt fut majd végig a Mecsextrém Parkon. Csak a nagyon éles látású kis detektívek olvashatnak nyomaiból és találhatják meg az elrejtett hímes tojásait. Emellett tojásfestésben is kipróbálhatják magukat, a Tepsifüles Étteremben pedig húsvéti menüvel várják őket. KATT IDE még több információért.

Két napos húsvét a Cella Septichora Látogatóközpontban

Húsvéti örökségműhelyek – 04. 21. 14.00–16.00

Húsvéti puzzle, húsvéti fakanálbábok készítése, nyuszi-, csibe- és báránybábok készítése, fonalból lesznek a kreatív foglalkozás állomásai, a részletek pedig IDE kattintva elérhetők.

Húsvéti játékok – 

Vidám programokkal, izgalmas tojáskereső, kisebbeknek „lakasd jól a húsvéti nyuszit” játékkal és kézműves foglalkozásokkal várják a vendégeket. IDE kattintsunk további információért.

+1 Nyuszibatyu húsvéti adománygyűjtés – 04. 01–22.

Még nem késő csatlakozni! A pécsi állatkert a Karitásszal közösen április 1–22. között adománygyűjtést szervez, melynek célja, hogy a Mecsek északi falvaiban élő rászoruló gyermekek életét szebbé tegyük. A nemes kezdeményezésről korábban ITT írtunk bővebben.

Hirdetés