Ezekkel az óvodákkal kezdik a felújítást

Nagy óvoda- és bölcsődefelújításba kezd rövidesen az önkormányzat. A pécsi városatyák csütörtökön több mint 2 milliárd forintot szavaztak meg az intézményhálózat fejlesztésére, az épületek nemcsak korszerűtlenné váltak, megadták magukat az időjárás viszontagságainak is a hosszú évek során.

hirdetés

Az óvodafelújítások a kormány családtámogató intézkedéseinek részét képezik, amelyeknek alapvető célja a családok megerősítése.

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, a város mintegy 2 milliárd forintot fog fordítani az óvoda- és bölcsődehálózat felújítására. Az első ütemben hét helyszínen zajló fejlesztésekről a csütörtöki közgyűlésen döntött a városvezetés – ez még csak az első lépcső, később további lépések is várhatóak.

Őri szerint az elmúlt két és fél évtizedben nem voltak ilyen mértékű fejlesztések, mint amelyek előtt most állunk.

óvoda

Az alpolgármester úgy nyilatkozott, a felújítások során különös hangsúlyt fordítanak a keleti városrész intézményeire, hiszen ezen a területen a városnak sok adóssága van az ott élők felé. Ezeket nemcsak a közbiztonság fejlesztésével, hanem az óvoda- és bölcsődehálózat korszerűsítésével is szeretnék törleszteni.

A keleti városrészben a következő felújítások várhatóak: a vasasi óvoda 140, a hirdi 108, az Óvoda utcai óvoda 113 millió forintból újul meg.

Kertváros is kiemelten kezelendő, mivel ez Pécs legsűrűbben lakott városrésze. Itt a Testvérvárosok terén és a Siklósi úti óvodában-bölcsődében lesznek munkálatok, előbbire 211, utóbbira 235 millió forintot fordít az önkormányzat – mondta a politikus.

Pécs egyéb részein sem maradnak el a fejlesztések: a Bornemissza Gergely utcai és a Budai Nagy Antal utcai intézmények is sorra kerülnek hamarosan, ezeken a helyeken 211 és 208 millió forintot fordítanak a munkálatokra.

hirdetés
Hirdetés