Ezen a héten is rendületlenül irtják a gyomokat Pécsen

2020. június 01.-június 05.-ig, várhatóan 5 napon át végzi a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését a Biokom. Közleményükben az eheti menetrendről tájékoztatja a pécsieket.

A permetezésekre a hajnali óráktól kerül sor.

A felhasznált permetszerek: Medallon, Armo SL (totális gyomirtó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Az eljárás során idén új technológiai megoldást vezettek be, a permetszert a közelmúltban elterjedt ULV technológiával juttatják ki – ennek számos előnye van. A megoldás lényege, hogy egy készülék a víz nélkül előállított permetszer cseppeket apró szemcsékre porlasztja, és egy védőernyő segítségével irányítottan juttatja ki a felületre a gyomirtó szert.

Az alábbi linkre kattintva látható, mikor merre járnak majd a Biokom szakemberei!

Gyomirtás 2020.06.01-06.05.

A hagyományos technológiával szemben az alábbi előnyei vannak:

– Nem szükséges víz használata.
– A készülék akkumulátorral működik, a munkafolyamat teljesen halk, így nem zavarjuk a lakosságot, a környezeti zajterhelés csökken, költséghatékonyabb, mint a robbanómotoros eszközök.
– A vegyszerhasználat kontrolláltabb, kevesebb veszteséggel jár (nincs nagy vízmennyiség, kisebb az elmosódás veszélye, ezáltal kisebb a környezeti terhelés is).

A helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott nap alatt teljesítendő területekről információt ad a Biokom.

(A kedvezőtlen időjárás-változás a terveket módosíthatja!)

hirdetés

Hirdetés