Ezer iskolatáskát töltenek meg

A kínálat nagy, a túl olcsó általában gagyi is...

Iskolakezdés együtt! elnevezéssel indított segélyakciót a 1353-as adományvonalán az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy ezer rászoruló diák számára nyújthasson jelentős, fejenként tízezer forint értékű segítséget a tanévkezdéshez. A szervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze a tanszercsomagokat, és a segélyakció partnereként szegődött Magyar Posta kedden megkezdte a csomagok kézbesítését.

hirdetés

Az akció olyan családoknak segít, amelyek számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelmet jelent, és a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat – olvasható a szervezet közleményében, amely szerint jó minőségű füzetek, vonalzók, körzők, színes ceruzák, filctollak, tolltartók, radírok és kartonlapok kerülnek a tanszercsomagokba.

Kedden a szervezet ismert önkéntese, Wolf Kati énekesnő, Németh Emil, a Magyar Posta üzemeltetési vezérigazgató-helyettese és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója közösen vitte el az első tanszercsomagot egy többgyermekes budapesti családnak.

Mint azt Németh Emil sajtótájékoztatón kifejtette, a Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb nemzeti vállalat kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten segítsen a rászorulókon, különösen, ha gyermekekről van szó.

Lehel László rámutatott, hogy a kampány kezdete óta, alig néhány nap alatt tízezer hívás érkezett az adományvonalra: ez 250 tanszercsomag összeállítására elegendő. A szervezet kitűzött céljának eléréséhez még harmincezer telefonhívásra van szükség – mondta.

A program kedvezményezettjeit a nyáron választották ki a segélyszervezet szociális központjainak látóköréből, illetve a szervezet országos segélyközpontjába érkezett kérések alapján. A hazai rászorulók mellett határon túli gyerekek is kapnak segítséget, minden esetben személyre szabott, a korosztálynak és szükségleteknek megfelelő tanszercsomag formájában.

Az összefogáshoz a 1353-as adományvonal mellett az interneten is lehet csatlakozni. A www.segelyszervezet.hu/iskolakezdescímen adománygyűjtő honlapot hoztak létre, ahol játékosan, egyszerűen és biztonságosan lehet tetszőleges pénzadományt felajánlani, hogy mihamarabb megteljen az ezer iskolatáska. A segélyakció folyamatosan követhető a www.facebook.com/segelyszervezet oldalon.