Ezért küzdene az ÖPE Pécs nyugati részén

Fulmer Gábor, Kővári János, B. Erdős Márta és Körmendy József

Bemutatta az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) uránvárosi és nyugati városrészi jelöltjeit. Mint ismert, a szervezet a Fidesztől külön indul. Elsősorban a közösségi terek javításán, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésén, az utak és játszóterek fejlesztésén és az energetikai beruházásokon dolgoznának.

hirdetés

Mint azt Kővári János, az egyesület alelnöke a jelöltek bemutatása előtt elmondta, az első és legfontosabb dolog, hogy az 50-60 éve épült lakóházakon energetikai fejlesztések történjenek. Azért fognak dolgozni többek között, mondta, hogy állami, önkormányzati, uniós támogatással szigeteljék a házakat, valósuljanak meg nyílászárócserék, s hasznosítsák a megújuló energiaforrásokat ezeken a házakon.

Hozzátette: a Veress Endre úton egy komplex városi szolgáltató központ fejlesztésének szükségességét is látja a pécsi szervezet. Ugyanígy megoldást kell találni a Megyeri téri beruházás és a Magasház kapcsán felmerülő kérdésekre: a pécsiek több parkra vágynak, valamint a teljes városközlekedési koncepció keretében meg kell oldani, akár ezeken a területeken a parkolást is.

Fulmer Gábor, Kővári János, B. Erdős Márta és Körmendy József
Fulmer Gábor, Kővári János, B. Erdős Márta és Körmendy József

– Stratégiai feladat – elsősorban Uránváros számára – a városrész és az egyetem kapcsolata, hiszen a PTE az egyik legkomolyabb foglalkoztató és fejlesztési potenciál itt, jelentős mértékű gazdasági erővel rendelkeznek az egyetemi hallgatók, ezért az ÖPE külön javasolja a város és az egyetem közötti fejlesztési alapú együttműködési megállapodás megkötését – hangsúlyozta Kővári János.

A nagycsaládos B. Erdős Márta, az istenkúti, bálicsi, szkokói körzet jelöltje elmondta: elsősorban a közösségi terek fejlesztését kell felkarolni. Hozzátette: emellett szükséges a közlekedési feltételek javítása, a fiatalok helyben tartása, a természeti környezet védelme, ápolása.

Körmendy József, az Uránváros központi részét képviselné. Mint mondta, elsősorban a fogyatékkal élőknek nyújtott szolgáltatásokkal kedvezne a városrésznek, hangsúlyt fektetne az energiahatékonysági beruházások fejlesztésére. Fel kell újítani szerinte a Szivárvány Gyermekházat és a jégpályát, s fejleszteni kell a vízelvezető rendszert. Ő egyébként jelenleg masszőr, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületében tesz sorstársaiért, de a Kerek Világ Alapítványnál is dolgozik. Az ő nevéhez kapcsolódik az EKF-helyszínek felülvizsgálata a fogyatékkal élők szempontjából.

Fulmer Gábor, aki ügyvéd és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tagja, felesége Böjte Csaba atya erdélyi gyermekotthonainak fogászati ellátásában tevékenykedik immár 12 éve Déván és Szovátán. Azt mondta, dolgozni kell az utak rendbetételén a városrészben, mégpedig új aszfaltszőnyeg leterítésével, s rendezni kell a parkolást a PMFC-stadion környékén új parkoló kialakításával.