Ezért népszerűbb a távhő Pécsen

Nagy ingatlanépítési hullám figyelhető meg Pécsen az elmúlt években, sorra adják át az új építésű társasházakat. Ezek a modern otthonok pedig mind távhővel készülnek. Hogy miért népszerűbb ez a fűtési mód most? A cikkből kiderül.

A változás annak köszönhető, hogy az elmúlt években gyökeresen átalakult az ingatlanfejlesztők és a vásárlók hozzáállása a távfűtéshez – olvasható a Pétáv közleményében. Mint írják, régen sem a fűtés minőségével volt probléma, inkább a szigetelés és a rossz nyílászárók okozták a galibát. Viszont a mai szabványok szerint szigetelt ingatlanokban csak a távhő előnyeit élvezhetik a lakók, nem mellesleg környezetkímélő megoldás is, hiszen tisztább maradhat a levegő ott, ahol nincs kémény.

Kémény nélkül tisztább a levegő

A megkérdezett ingatlanberuházók szerint ráadásul a modern távhőszolgáltatás értéknövelő tényezővé vált a lakáspiacon. A vevők kifejezetten keresik a kényelmes, biztonságos, minimális költséggel és karbantartással fenntartható otthonokat. Sőt, már itt vannak a küszöbön a lakások legújabb generációi, ahol okostechnológiákkal párosítva kínál a távhőszolgáltatás további kényelmi funkciókat – mutat rá a Pétáv.

A pécsi műemlék épületeknek is „jót tesz” a távhő

A távhőszolgáltatás emellett jól használható a műemlék épületek felújításakor is, teszi hozzá a társaság. Például a pécsi székesegyház, mely a város egyik jelképének számít, szintén a környezetbarát távhőre váltott. A hatvan éves olajkazán kiváltásával a pécsi bazilika régi gondja oldódott meg. Ugyancsak a távhőszolgáltatást választották a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont felújításakor is, mellyel a belváros levegőjének megóvásához is hozzájárultak.

Távhőre váltottak a dómban is

Hirdetés