Ezért nézzünk fel pénteken a tv-toronyra!

Lila lesz a torony az epilepsziában szenvedők világnapján

A koraszülöttek világnapja alkalmából Pécs is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, melynek során emblematikus épületek lila színű fényfestésével hívják fel a figyelmet a probléma fontosságára. Ennek részeként november 17-én este hat órától a pécsi tv-torony is lila színben pompázik majd.

Magyarországon a koraszülés sajnos még mindig népbetegségnek tekinthető – évente mintegy 9000 családot érint –, minden 9-10. újszülött idő előtt jön a világra. A jelenség fontosságára időről időre felhívják a figyelmet nemzetközi és hazai szervezetek, valamint nemzetközi világnapot is tartanak minden év november 17-én. Ezen a napon több város emblematikus épülete lila díszkivilágítást kap.

Az eseménysorozat részeként idén a világnap alkalmából a Koraszülöttekért Országos Egyesület a várost is megkereste, azt kérve, hogy Pécs egy fontos épülete legyen kivilágítva.

– Koraszülött lánygyermek édesapjaként kötelességemnek éreztem, hogy Pécs csatlakozását is elősegítsem a programhoz, ezért korábban a tettyei romokat is kivilágítottuk a világnap alkalmából. Idén Páva Zsolt polgármesternek azt a javaslatot tettem, hogy a nyáron díszkivilágítással felszerelt pécsi tv-torony kapja meg a lila fényfestést – mondja Csizi Péter országgyűlési képviselő.

Páva Zsolt polgármester úgy nyilatkozott, hogy Pécs talán egyik leghíresebb és legnépszerűbb épületéről van szó, így örömmel támogatta a kezdeményezést.