Ezért reszket a fél város!

Gáz az lesz. De mekkora?

November közepe, december eleje – ennyit kell várni, ha problémánk van a gázfűtéssel és szerelőre van szükségünk. A pécsi gázszerelők most jól keresnek, igaz meg is szakadnak a munkától.

hirdetés

Didereg a  fél város miután a hűvösebb idő beálltával nem gyulladnak be a kazánok és a konvektorok. Ezekben a hetekben Pécsen szinte lehetetlen olyan megbízható szerelőt találni, aki ismeretlenül néhány napon belül ki tud szállni helyszíni javításra. Most érdemes igazán beállni gázszerelőnek, mert óriási a kereslet és a kereset. Idén ez különösen igaz, még szerelők is meglepődtek, hogy megállás nélkül csörög a telefonjuk.

– Korábban jött a hidegebb idő, ezért mindenki egyszerre akart szereltetni. Ha nem akar így járni, érdemes már augusztusban átnézetni gázkészülékét – mondta lapunknak Kocsis Szilárd. A gázszerelő vállalkozó szerint legnagyobb gond a karbantartás hiánya, sok intézmény is ilyenkor eszmél, iskolák, óvodák maradtak fűtés nélkül.

– Én november közepéig megteltem, addig szinte egy percem sincs, túlórázom, és hévégén is dolgozom – tette hozzá.

A pécsi szerelők egy része már csak decemberre tud időpontot adni, ennek ellenére találni olyat, is aki néhány napon belül kiszáll. A szakember szerint érdemes várni az gyakorlott, elfoglalt komoly szerelőre. A legtöbb szerelő sorba állítja a megrendelőket, de lehet olyat is találni aki rögtön jön, de sokba kerül. Egy apró konvektorhiba, például dugulás megoldása csúcsidőszakon kívül 2-3 ezer forinté kerül, most van, aki ezért a háromszorosát is elkéri.